La nostra història

Donant una nova vida a la teva roba

Què és Circular?

Circular neix gràcies a les ganes de voler portar la filosofia de les botigues Solidança/Roba Amiga al món digital i així poder arribar a més gent. Som un equip apassionat per la moda sostenible i volem fer-la accessible per a tothom. La nostra activitat principal és la venda de productes de segona mà de qualitat a preus assequibles, fomentant així el consum responsable, ètic i sostenible i promovent l’economia circular amb valor social.

La teva roba es mereix moltes vides, moltes vides mereixen la teva roba

El nostre objectiu és proporcionar als clients una experiència de compra única i satisfactòria. No només volem que trobis peces que t’agradin, també volem conscienciar-te i explicar-te l’impacte positiu de la teva compra. La teva roba ha estat seleccionada acuradament per promoure’n la reutilització perquè tu li puguis donar una nova vida.

Donant una nova vida a la teva roba:

  • Evites l’emissió de CO2 a l’atmosfera.
  • Contribueixes a la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social.

El nostre projecte

Solidança és una entitat sense ànim de lucre nascuda el 1997 amb l’objectiu de construir una societat més justa, solidària i respectuosa amb el medi ambient. Per assolir aquest objectiu, l’entitat cerca fórmules innovadores d’integració sociolaboral per a col·lectius en risc d’exclusió i ofereix serveis de qualitat vinculats a la gestió integral de residus i l’economia circular.

L’activitat principal de l’entitat se centra en la gestió del residu tèxtil a través del Programa Roba Amiga amb el propòsit de millorar la gestió integral del residu tèxtil i la comercialització de la roba de segona mà, facilitant així la contractació de persones en situació de risc d’exclusió social. El cicle de la roba es tanca a les botigues físiques Solidança/Roba Amiga i a la botiga en línia Circular, fomentant així la moda sostenible i l’economia circular i social a través de la reutilització.

El cicle de la roba

D’on ve la roba?

El procés de gestió del residu tèxtil amb Solidança comença amb la recollida de roba als contenidors taronges de Roba Amiga, que es trasllada a la nostra planta de Preparació per a la Reutilització de Sant Just Desvern (Barcelona) i passa per un procés classificació en funció de l’estat i la tipologia de les peces, preparant-la per la reutilització i el reciclatge.

Finalment, aquí és on entres tu, que amb la teva compra tanques el cercle de l’economia circular i dónes una nova vida a la roba.

Valor social

Alhora, el procés i el recorregut de valorització de la roba permet la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social, a través de l’Empresa d’Inserció de Solidança Treball EI, SL, dedicada a la inserció sociolaboral mitjançant activitats vinculades a la gestió integral de residus i l’economia circular.

Solidança ofereix un treball remunerat, a més de l’acompanyament, la intervenció social i la formació, durant períodes de temps que van des dels 6 mesos fins als 3 anys, amb l’objectiu que les persones que hi participen es puguin inserir al mercat laboral ordinari en finalitzar el itinerari. Aquest itinerari d’inserció sociolaboral és personalitzat i holístic de la persona, on la formació és clau, i està acompanyat per un equip de professionals multidisciplinar amb psicòlogues, psicopedagogues i educadores socials. Amb l’objectiu de promoure la inserció sociolaboral a l’empresa convencional, l’actiu principal de Solidança són LES PERSONES.

Valor ambiental

D’una banda, la gestió d’aquest residu permet la recollida anual de més de 6.803 tones de roba i evita l’emissió de més de 56.192 tones de CO2 a l’atmosfera. *Dades d’impacte del 2022.

Així doncs, el fet de poder gestionar el residu tèxtil i reutilitzar-lo té un doble benefici ambiental: evitem les emissions del tractament finalista i també les emissions de la producció i el transport de noves peces de roba, així com totes les matèries primeres necessàries per produir-les.